Velkommen > Hjælpesider > FAQ > Java installation
Safi.dk startsiden

Java installation

For bl.a. at kunne benytte homebanking og en række andre services på nettet er det nødvendigt at installere en "java-fortolker".

Java er udviklet af firmaet Sun, som fortsat leverer det bedste software, selvom mange andre (bl.a. Microsoft) har forsøgt at gøre dem kunsten efter.

På denne side kan du hente den nyeste version:
http://java.com/en/download/manual.jsp (åbner i et nyt vindue)

Jeg anbefaler at du bruger den manuelle installation, da deres automatiske online installation har det med at blive forvirret over sproget dansk! Klik dig ind på deres download side og vælg den installation der passer til dig! (Sandsynligvis den øverste som er til windows.)
Denne vejledning beskriver en online installation.
Klik på det næstøverste link og vælg at køre programmet, ikke at gemme det på harddisken. En statusindikator viser ventetiden mens programmet hentes.
Programmer der afvikles online på nettet kan kan udgøre en risiko, så derfor bør dit system give en sikkerhedsadvarsel inden installationsprogrammet køres. Sig Ja til at køre programmet. Så vil installationen gå i gang, og du er nødt til at acceptere licensbetingelserne undervejs.
Du kan nu vælge mellem tilpasset installation ("Custom Installation") eller programmets forslag typisk installation ("Typical installation"). Hvis du vælger tilpasset, kan du bl.a. installere understøttelse af fremmede alfabeter.
Når valgene er taget, viser næste skærmbillede Sun's javafortolker som et yderst velopdragent program. Det spørger hvilke browsere der skal benytte den. Det kunne jo være at du ville beholde din gamle Microsoft javafortolker til internettet og kun bruge Sun's til javaprogrammer på din egen maskine. Det giver ringere grafik og færre muligheder, men lidt hurtigere indlæsning første gang du besøger en side med java. Valget kan i øvrigt til enhver tid laves om i javafortolkerens kontrolpanel (link til kdassem.dk, åbner i nyt vindue)
Når du har valgt browser og trykket på Next, går installationen i gang. Det tager den tid det nu engang tager. Undervejs kan du følge med i hvor langt processen er. På et tidspunkt belønnes tålmodigheden (det går nu rimeligt hurtigt, højst et par minutter).
Processen er slut, og du skal afslutte med at genstarte maskinen. Installationen giver nye muligheder og medfører nogle ændringer i de skærmbilleder du ser. Læs nærmere om det. (link til kdassem.dk, åbner i nyt vindue)