Velkommen > Hjælpesider > FAQ > Hvad er domæner?
Safi.dk startsiden

Hvad er domæner?

Et domænenavn er et varemærke på internettet. På samme måde som et telefonnummer, kan folk få fat i information om dig eller dit firma, hvis de kender dit domænenavn.

Klik her for at teste om dit navn er ledigt

Et domænenavn består som regel af 3 dele; lad os tage den URL, der hedder: www.safi.dk.
Her har vi først et subdomæne, der hedder "www", så er der selve domænenavnet "safi" og til sidst et domænesuffix "dk".
Man bestemmer selv, om der skal være "www" foran domænenavnet, men selve navnet og domæne*toplevel kommer man ikke udenom.
Man kan så vælge at få et andet toplevel, som f. eks. "com", "net", "org" eller nogle af de mange andre muligheder, der findes. 
Toplevel-domænet  "dk" fortæller at domænet hører til i Danmark.
Se her en liste over alle topleveldomains.

Når du registrerer et domænenavn vil du altid eje det, og der er ingen tidsbegrænsning. Dog er der på domæner et årligt gebyr der skal betales for at opretholde domænet. I Danmark er gebyret kr. 45,- pr. år. som opkræves direkte hos dig fra DK-Hostmaster.
Når vi registrerer dit domænenavn er det ikke Safi.dk der ejer det, men dig.

Hvis du i forvejen har dit domæne et andet sted, skal det blot flyttes hvis du vil bruge Safi.dk. I det tilfælde skal du blot tillade en redelegring af domænet.

Ud over brugen af Internettet til oprettelse af hjemmesider, benyttes nettet og domænenavnet også til e-mail. Her spiller domænenavn en stor rolle, da e-mail-adresserne typisk er bygget op over domænenavnet ved f.eks. post@domæne.dk. Man ejer automatisk alle e-mail-adresser foran @domæne.dk.

Har en virksomhed et karakteristisk domænenavn, vil det derfor ofte være muligt, at gætte sig til en persons e-mail-adresse (de såkaldt logiske e-mail-adresser). Af denne grund kan det derfor være nyttigt, at have registreret sin virksomheds forretningskendetegn som domænenavn.

Du kan sagtens bestille domænet alene, uden at få oprettet et webhotel, da det ikke er pålagt at have domænet aktiveret. Derfor kan man ikke altid regne med at et domæne er ledigt når man søger i sin browser efter et ledigt domænenavn. Derimod kan man se i det europæiske register RIPE om et domæne er optaget. Vores udbyder har en domænetester som checker direkte i RIPE-registeret og vi kan derfor altid hjælpe med at undersøge om et domæne er ledigt. Dog skal du være opmærksom på at det tager nogle dage før registeret er opdateret med et netop taget domænenavn og således er det kun 99% sikkert at et domæne ikke er taget.

Klik her for at teste om dit navn er ledigt